Over ons

In Vuren wordt er jaarlijks in de laatste week van de zomervakantie, door de vrijwilligers van “Stichting Bouwdorp Vuren”, een supertof kinder-timmer-dorp georganiseerd. Dan bruist Bouwdorp Vuren voor alle kinderen van de basisschool.

 

Bouwen, lachen, timmeren, samenwerken,  hutten  maken, knutselen,  verven,  muziek  maken,  sportief  bezig  zijn, spelletjes spelen, etc etc…  kortom  plezier  maken met elkaar, vlak voordat het nieuwe schooljaar weer gaat beginnen. Tijdens dit driedaagse evenement worden er in groepjes fantastische hutten gebouwd met hulp van (jeugd-)vrijwilligers en sponsoren. Elk jaar wordt er een thema gekozen om het  bouwdorp een extra sfeer te geven. Er wordt dan op spelenderwijs meer geleerd over dit onderwerp. Zo hebben we bijvoorbeeld al een thema gehad als “terug naar de Toekomst’ waarbij we de kinderen hebben meegenomen naar hún toekomst. Zij hebben deze dagen o.a. hologrammen gemaakt, 3D printjes, 3D tekeningen etc. De kinderen hebben hun toekomst-visies (vliegende autos, draadloos elektra, etc) en de gemaakte werkstukken, 3D-printjes, hologrammen vervolgens uitgelegd aan de senioren en omwonenden.

 

Met deze dagen wordt ook het contact tussen de diverse Vurense leeftijdsgroepen versterkt. Doordat er samen met ouders, kinderen, jongeren, senioren, omwonenden en vrijwilligers werken, komt jong en oud spelenderwijs met elkaar in contact.

Voor impressiefotos  klik hier

 

Menno van der westen – Voorzitter
Evelijne van Egdom – Penningmeester
Judith Lievense – Secretaris
Marcel van Wijk – algemeen bestuurslid